Witlof-Paprika-Bosui-Omelet met pittige Paprikasaus

5 november 2012 // Recepten

Ingredienten:
1 paprika van Tas-toe ambachtelijk in blokjes gesneden
4 stronken witlof in reepjes gesneden
5 bosuitjes in ringen gesneden
4 à 5 IJsselstreek eieren van Berrie Heijink
150 gram boerenham gesnipperd
Scheut melk
100 gram geraspte jong belegen boerenkaas van Peter Weenink
1 potje pittige paprikasaus van Tas-toe ambachtelijk
Peper, zout en paprikapoeder

Bereidingswijze:
Je roerbakt in een flinke hapjespan een de paprika de reepjes gesneden witlof, de bosuitjes en de boerenham toe. Klop de  eieren los met een scheut melk en zout, peper en een snuf paprikapoeder. Giet dit mengsel over de roerbakgroenten en verspreid daarop de boerenkaas. Doe het deksel op de pan en laat de “witlof-paprika-bosui-omelet stollen op een middelmatige temperatuur. Verdeel in vieren (sla eventueel dubbel) en serveer met de pittige paprikasaus.

De zoete variant paprikasaus is ook heel lekker bij dit gerecht.