Ingrediënten:
4 stronken grof gesneden witlof van Erik Hiddink
1 gesneden prei van Gert Smits
1 bakje champignons gesneden
3 kipfilets gesneden
100 gram kaas van Peter Weenink geraspt
Peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de wok op het vuur en voeg eerst de kip toe. Wok de kip tot deze bijna gaar is en voeg dan de gesneden groenten toe. Bak deze even kort mee totdat ze beetgaar zijn. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Strooi de geraspte kaas erover en serveer met zilvervliesrijst of puree.

Ingredienten:
500 g prei van Gert Smits
750 g aardappels (licht kruimig) van Arie Lensink
1 liter bouillon
2 eieren van Berrie Heijink
150 g schouder- of achterham
100 g boerenkaas van Peter Weenink geraspt
1 eetlepel paneermeel
1/4 theelepel nootmuskaat
scheutje melk

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer een 1/2 cm dik. Kook ze 5 minuten in de bouillon. Was intussen de prei wassen en in ringen van circa 1/2 – 1 cm snijden. Haal de aardappels uit de bouillon en doe ze in de ingevette ovenschaal. Snijd de ham in reepjes of blokjes en strooi ze over de aardappelen. Gaar de prei 2-3 minuten in de bouillon. Giet de prei af en verspreid gelijkmatig in de ovenschaal bovenop de aardappels. Klop het ei met wat melk, zout, peper en nootmuskaat los en giet in de ovenschaal. Meng de kaas met het paneelmeel en strooi er overheen. Plaats de schaal in de, op 160 graden voorverwarmde, oven en gratineer / bak gedurende 35-45 minuten.

Met een brede ondiepe ovenschaal kun je volstaan met 25 minuten in de oven.

Ingredienten:
1 paprika van Tas-toe ambachtelijk in blokjes gesneden
4 stronken witlof in reepjes gesneden
5 bosuitjes in ringen gesneden
4 à 5 IJsselstreek eieren van Berrie Heijink
150 gram boerenham gesnipperd
Scheut melk
100 gram geraspte jong belegen boerenkaas van Peter Weenink
1 potje pittige paprikasaus van Tas-toe ambachtelijk
Peper, zout en paprikapoeder

Bereidingswijze:
Je roerbakt in een flinke hapjespan een de paprika de reepjes gesneden witlof, de bosuitjes en de boerenham toe. Klop de  eieren los met een scheut melk en zout, peper en een snuf paprikapoeder. Giet dit mengsel over de roerbakgroenten en verspreid daarop de boerenkaas. Doe het deksel op de pan en laat de “witlof-paprika-bosui-omelet stollen op een middelmatige temperatuur. Verdeel in vieren (sla eventueel dubbel) en serveer met de pittige paprikasaus.

De zoete variant paprikasaus is ook heel lekker bij dit gerecht.