Ovenschotel met aardappel en prei (4 personen)

9 november 2012 // Recepten

Ingredienten:
500 g prei van Gert Smits
750 g aardappels (licht kruimig) van Arie Lensink
1 liter bouillon
2 eieren van Berrie Heijink
150 g schouder- of achterham
100 g boerenkaas van Peter Weenink geraspt
1 eetlepel paneermeel
1/4 theelepel nootmuskaat
scheutje melk

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer een 1/2 cm dik. Kook ze 5 minuten in de bouillon. Was intussen de prei wassen en in ringen van circa 1/2 – 1 cm snijden. Haal de aardappels uit de bouillon en doe ze in de ingevette ovenschaal. Snijd de ham in reepjes of blokjes en strooi ze over de aardappelen. Gaar de prei 2-3 minuten in de bouillon. Giet de prei af en verspreid gelijkmatig in de ovenschaal bovenop de aardappels. Klop het ei met wat melk, zout, peper en nootmuskaat los en giet in de ovenschaal. Meng de kaas met het paneelmeel en strooi er overheen. Plaats de schaal in de, op 160 graden voorverwarmde, oven en gratineer / bak gedurende 35-45 minuten.

Met een brede ondiepe ovenschaal kun je volstaan met 25 minuten in de oven.

Laat een reactie achter