Van Nederlandse Bodem is trots op de boeren en telers in Nederland! Wij willen dit graag met u delen en zijn daarom op zoek gegaan naar bijzondere, maar vooral lekkere producten in de Achterhoek en de Liemers. In onze zoektocht kwamen we terecht bij evenzo trotse boeren en telers met elk een eigen verhaal.

Wat we bij hen vonden waren heerlijke producten waarmee we aan de slag zijn gegaan. We hebben een assortiment samengesteld, afspraken gemaakt, en de logistiek georganiseerd. Daarna zijn we van start gegaan en zijn trots om een geweldig assortiment producten uit de buurt nu aan u te kunnen presenteren in C1000 Freriks in Ulft. We rijden twee keer per week door de regio om verschillende soorten groente, kaas, eieren, fruit, jam en nog veel meer op te halen. De tomaten en paprika’s die ‘s ochtends zijn geplukt liggen ’s middags in de winkel.

Door het goede contact met onze boeren kunnen wij onze producten rechtstreeks van het land, direct na het oogsten naar de winkel brengen. Hierdoor zijn wij in staat om de producten voor een goede prijs in de winkel te kunnen leggen en tegelijkertijd onze boeren een eerlijke prijs te betalen. U vindt bij ons dus betaalbare maar vooral lekkere producten uit de buurt.

Van Nederlandse Bodem: het beste uit de Achterhoek, de Liemers en de toppers uit de rest van Nederland!

Slaege Bier

Dinxperloseweg 26b, 7064 LA, Silvolde

In het Silvoldse buurtschap ‘de Kroezenhoek’ in de ‘Silvoldse ‘Slaege’ liggen de graanakkers van Jan Steverink. In 2005 is Jan hier gestart met het telen van enkele oude graansoorten, zoals spelt en diverse soorten baktarwe. Spelt is een hele oude graansoort die al voor 7000 v.Chr. verbouwd werd en wordt gezien als de voorloper van de huidige tarwesoorten. Spelt is graan  dat ideaal geschikt is om brood van te bakken en dit gebeurt dan ook. Nadat George Pijnappel van Korenmolen de Vier Winden uit Vragender er meel van heeft gemaakt gaat het naar Bart Navis van Bakkerij Ten Have uit Silvolde er de heerlijkste broden van.

Erik Hiddink Witlof

Sinderenseweg 67A, 7065 BE Sinderen

In Sinderen, op de boerderij van Erik Hiddink, wordt de witlof van Van Nederlandse Bodem geteeld. Witlof is een tweejarig gewas dat dus in twee fasen moet worden geteeld. Erik zaait de witlof in de lente waarna hij in de herfst de witlofwortelen kan oogsten. Na de oogst worden de wortelen een korte periode koud bewaard waarna de tweede fase kan beginnen. De tweede fase heet de witloftrek. De wortel wordt in een donkere ruimte geplaatst waarna er in 3 à 4 weken een wit-gele witlofkrop op groeit.